email επικοινωνίας emapetote@yahoo.gr

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ


Δεκέμβριος 2014
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στους χώρους δουλειάς τα κακά νέα και οι αρνητικές εξελίξεις. Η διοίκηση με την συνεπικουρία των παρατάξεων που ηγούνται του συνδικάτου, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούν σαν δούρειος ίππος, προκειμένου να της στρώνουν το χαλί, σήμερα ανοίγει μέτωπα αποσάθρωσης υπηρεσιών και κονσερβοποιεί ανθρώπους και αντικείμενα με μοναδικό σκοπό τα υπερκέρδη. Προσπαθεί να σπάσει με κάθε τρόπο τα διπλά συνεργεία, όπου αυτά ακόμα εφαρμόζονται, καταπατώντας νόμους με την βοήθεια των συνεταίρων της στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-Συναδελφική αλληλεγγύη), οι οποίοι τώρα θυμήθηκαν να ορίσουν την επικινδυνότητα της εργασίας, μια διαδικασία που θα τραβήξει σε μάκρος χωρίς να μπορεί κανείς σήμερα να προδιαγράψει το όποιο αποτέλεσμα, αρνητικό ή θετικό, ενώ θα μπορούσαν αν ήθελαν με απλή καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας σαν σωματείο να λήξουν το θέμα. Κατά την προσφιλή τους τακτική πετούν την μπάλα στην εξέδρα δίνοντας στην διοίκηση τον χρόνο να παγιώσει την κατάσταση.
Σε άλλες υπηρεσίες θέλει να μεταφέρει το προσωπικό σε ακατάλληλα και ανεπαρκή κτήρια τσουβαλιάζοντας τους. Αλλού με πλάγιες μεθόδους καταργεί ωράριο και δικαιώματα με την απειλή της κακής αξιολόγησης.
Τα εργατικά ατυχήματα πληθαίνουν και τα BONUS των προϊσταμένων μεγαλώνουν.
Στις διαπραγματεύσεις για την συλλογική σύμβαση  η διοίκηση ζητά νέες μειώσεις και υπαναχώρησε ακόμα και από την δική της πρόταση να εντάξει τους συναδέρφους μας της OTEPLUS σε ένα νέο κλιμάκιο μνημονιακού χαρακτήρα χωρίς τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες παροχές με τους υπάρχοντες στον ΟΤΕ. Με την τελευταία πρόταση της διοίκησης οι συνάδελφοι της OTEplus μένουν και εκτός ΟΤΕ και χωρίς σύμβαση.
Η αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων και η μαζική τους συμμετοχή στην απεργία της 27ης Νοέμβρη καθιστά αναπόφευκτη την κλιμάκωση του αγώνα. Αυτό θα αναγκάσει την διοίκηση να μας αντιμετωπίσει με σοβαρό τρόπο, να συζητήσει το δίκαιο αίτημα για αυξήσεις στο εισόδημά μας, ως ελάχιστη ανταμοιβή στα υπερκέρδη και κυρίως να δει θετικά την ένταξη των εργαζομένων της OTEplus στον ΟΤΕ. Δυστυχώς οι παρατάξεις του συνδικαλιστικού δικομματισμού συνεχίζουν να παίζουν το φιλοκυβερνητικό και φιλεργοδοτικό τους παιχνίδι. Φοβίζοντας τους συναδέλφους και προετοιμάζοντάς τους για μια νέα ήττα που θα την βαφτίσουν ως το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα προσπαθήσουν να πουν ότι διασφάλισαν τις θέσεις εργασίας. Στην προσπάθεια τους αυτή τους βοηθά και η διοίκηση με την δικιά της αυθαίρετη ερμηνεία για το πότε λήγει η σύμβαση και άλλα ευτράπελα. Προβλέπουμε μεγάλη διαμάχη μεταξύ των δύο παρατάξεων για το ποια θα έχει ως υποψήφια την διευθύντρια προσωπικού.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά απέναντι τους, υπάρχουν κάποιες παρατάξεις που μάχονται  για την καθημερινότητα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και έχουν να επιδείξουν δράση που παραπέμπει στο ερώτημα γιατί δεν ενώνονται σε ένα μέτωπο.{;;;} Από την μεριά μας αναλάβαμε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση άλλα δυστυχώς οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, ρωτήστε τους γιατί.{;;;}  Έστω και αυτή την στιγμή καλούμε όλες τις δυνάμεις που μάχονται, αλλά και όλους τους συναδέλφους που νοιάζονται για το αύριο, να δημιουργήσουμε το συνδικάτο που μας αξίζει.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Το μοντέλο που θέλει η διοίκηση να εφαρμόσει είναι πλέον φανερό. Αν σήμερα δεν συστρατευτούμε όλοι και δεν αλλάξουμε ρότα, αύριο θα είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου